Община Никола Козлево: ВМРО противопоставя хората чрез клевети или спестени истини

Преди няколко дни структурата на ВМРО-БНД в Шумен излезе с декларация, в която се противопоставя на намерението на кмета на Никола Козлево Ешреф Реджеб да дари общински имоти за издръжка на джамия или създаването на т.нар. вакъфи.

Патриотите правят препратка към практики от времето на Османската империя, които Ешреф Реджеб връщал на дневен ред в малката шуменска община.

„Ако се върнем към практиката на Османската империя и си направим съответните аналогии и изводи, няма как да не достигнем до заключението, НИЕ, гражданите на Република България, че се осъществява опит обществени средства да бъдат пренасочени в частни ръце“, се казва още в тяхната декларация.

Малко по-рано днес на електронната ни поща пристигна позицията на Община Никола Козлево относно изявлението на ВМРО-БНД.

Ето я и декларацията:

Във връзка с разпространената декларация на партия ВМРО – БНД Шумен, заявяваме следното:

През последните няколко години община Никола Козлево се утвърди като една от най-толерантните в религиозно, етническо и политическо отношение български общини. Ние нямаме практика да влизаме в обяснителен режим с партии, чиято основна политическа философия е да противопоставя българските граждани на базата на клевети или спестени истини. В оповестената декларация се наблюдава целенасочено премълчаване на факти и обстоятелства, което е недопустимо и ни задължава да посочим истината:

 

  1. На 29.12.2016 г. с Решение № 176 Общински съвет на Никола Козлево единодушно реши да дари земя на православния християнски храм „Св. Богородица – Достойно ест“ в с. Цани Гинчево.
  2. На 22.02.2017 г. с Решение № 27 Общински съвет на Никола Козлево единодушно реши да дари земя на Народно читалище „Петър Берон 1928“ с. Църквица.
  3. На 22.02.2017 г. с Решение № 28 Общински съвет на Никола Козлево единодушно реши да дари земя на Народно читалище „Христо Ботев 1928“ с. Каравелово.
  4. На 28 06. 2018 г. Общински съвет на Никола Козлево отново единодушно взе решение да бъде дарена земя на джамийското настоятелство в с. Пет могили, което Решение все още не е влязло в сила.

Видно е, че повече от година преди да вземе решение да дари земя на джамийското настоятелство в с. Пет могили,  Община Никола Козлево е дарила със земя един християнски православен храм и две български читалища.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

four × four =