Община Нови пазар тръгва на борба с бездомните кучета

През изминалите дни са зачестили оплакванията на граждани на град Нови пазар, които са били обект на нападение или агресивно поведение от страна на бездомни кучета.

За целта Община Нови пазар ще задълбочи и разшири взаимодействието си с компетентните институции. Предвижда се отделянето на повече средства за контрол върху уличната популация, което включва залавянето на безстопанствени кучета, прилагане на обезпаразитяване, ваксинация и кастрация, както и настаняване в приют. Това обяви в профила си във фейсбук кметът на общината Ивайло Камаджиев.

Част от усилията ще бъдат насочени към засилване на контрола върху върху отглеждането на домашни кучета.

„Искам да се обърна към онези наши съграждани, които под формата на криворазбрана загриженост извършват действия, застрашаващи живота и здравето на деца и възрастни. Нерегламентираното хранене на бездомни кучета, без те да се отглеждат и възпитават в семейна среда, е предпоставка за образуването на глутници, склонни да проявяват агресия. Моля Ви, не допускайте това!“, заяви още Ивайло Камаджиев.

Подобни

One Thought to “Община Нови пазар тръгва на борба с бездомните кучета”

  1. Мисля, че освен тази кампания трябва да се проведе такава и с хората собственици на кучета. Защото ако трябва да бъдем честни каквито и мерки да се взимат от общините, докато не се спре това пускане на домашни животни на улицата от хората този процес ще е вечен 🙂

Leave a Comment

thirteen − 8 =