Община Шумен: Даваме хиляди левове за покриване на щети, причинени от недобросъвестни шофьори

Само за последната седмица на територията на община Шумен пътнотранспортни произшествия поради несъобразена скорост и шофиране под въздействие на упойващи вещества са причинили материални щети на стойност около 15 хил. лева. Това съобщават от общинската администрация.

Тази нощ на кръстовището на бул.“Мадара“ и ул.“Добруджа“ (бившият магазин “Млад техник“) фолксваген голф с транзитни номера буквално отряза светофарната уредба. Възстановяването на съоръжението ще струва не по-малко от 6 хил. лева. Миналата неделя рано сутринта на бул.“Симеон Велики“ пиян водач с аудито на баба си разби три осветителни стълба на обща стойност 6 хил. лева. Сериозна серия от погроми на пътно транспортната инфраструктура в града имаше и в интервала между Коледа и Нова година.

Сумите, които плаща Общината за възстановяване на разрушеното от недобросъвестни водачи са сериозни, а процедурата по възстановяването на средствата е изключително тежка и продължителна.

Отделна тема е, че това са пари, които могат да бъдат оползотворени, например за благоустрояване, ако всеки се отнася по-отговорно към шофирането.

Подобни

Leave a Comment

18 − eleven =