Община Шумен – приятел на Държавния архив

Благодарствена грамота в категорията „Приятел на архивите“ получи Община Шумен по повод Международния ден на архивите – 9 юни. Отличието беше връчено на зам.-кмета по образование и култура Найден Косев от началника на Държавния архив в Шумен Антония Панева.

Грамотата се връчва за успешната и ползотворна съвместна дейност на общината и архива по организирането и представянето на изложбата, посветена на 120 години от рождението на Панчо Владигеров през 2019-та година.

По случай празника кметът на Шумен Любомир Христов изпрати поздравителен адрес до Държавния архив в града. В него той изразява своята признателност към работата на шуменските архивисти. „Бих искал да изразя искрената си благодарност към целия колектив на Държавния архив в Шумен – хората, приели професията архивист като свое призвание и житейска мисия, за усърдието и професионализма, с които опазвате, съхранявате и популяризирате историческото наследство на нашия град. Община Шумен също винаги е подкрепяла и е била съпричастна към Вашите усилия“, се казва в поздравителния адрес.

С благодарствени грамоти са отличени и номинираните в останалите две категории. „Читател на годината“ с най-много посещения в Държавния архив в Шумен през 2019 г. е Николай Николаев, а „Дарител на годината“ е проф. Николай Димков.
По повод отбелязването на празника Държавният архив в Шумен представя виртуалната изложба „Природата на Шумен“. В експозицията са включени фотографии на паркове, места за отдих, спомени на пътешественици и други. Изложбата може да бъде разгледана във фейсбук страницата на шуменския архив.

Подобни

Leave a Comment

10 + 19 =