Община Шумен се включва в кампанията за възстановяване на щетите от пожара в Община Кресна

Община Шумен се включва в националната кампания в подкрепа на Община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, който възникна на 24 август тази година и в продължение на шест дни бушува в няколко кресненски села. Тогава изгоряха близо 20 000 декара горски площи, пасища, овъглени бяха земеделски земи и стопанства, граждани останаха без подслон, хиляди животни – без храна. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни 15 000 000 лева и поне 50 години.

Община Шумен отправя към шуменци призив за съпричастност. Всеки, който има възможност и желание да се включи в националната кампания в помощ на гражданите на Кресна, може да изпрати парични средства за пострадалите от пожара.

Финансовата помощ се набира по следната банкова сметка:

ОБЩИНА КРЕСНА

Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград

IBAN BG08IABG74588401242700

BIC IABGBGSF

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ

Създадена е организация и на пощенския адрес на Община Кресна могат да бъдат приемани дарения на: строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопански постройки; помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара; вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки). Община Кресна приема дарения на фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

Даренията се изпращат на следния адрес:

Община Кресна

ул. „Македония“, 96

Кресна 2840, област Благоевград

За националната кампания за възстановяване на щетите от пожара

На телефони 0893 015 892, 0893 015 893 и 0893 015 894 можете да получите конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети.

Подобни

Leave a Comment

9 + one =