Общинските служители в Смядово се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”

Община Смядово се включи за поредна година в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”. От 8 до 16 септември града и околните населени места, ще бъдат „лишени“ от отпадъци и излишна растителност. Направено е и разпределение по колективи. Днес, служители на общината почистваха централните райони на Смядово.

„При нас няма много замърсени места, тъй като ние всяка седмица организираме подобни бригади. Днес почиствахме тревата около новите шосета, които асфалтирахме. Направихме оборка и около блоковете. Сега чистим в района на музея“, съобщи за СтрелаБГ кмета Иванка Петрова и добави, че на 13-ти септември ръкави ще запретне учителския колектив, а на 16-ти с тази дейност, ще се заемат граждани-доброволци.

Чували и ръкавици могат да се получат в офиса на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. При получаването е необходимо да се посочат мястото на почистване, брой участници, предполагаема площ на почистване и място на поставяне на събраните отпадъци, за да се изготви график и да се организира извозването им.

Извозването на отпадъците е ангажимент на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ гр. Смядово.

 

Подобни

Leave a Comment

nine + 10 =