Общинските съветници от ГЕРБ-Шумен направиха дарение на детската градина в кв. Дивдядово

Общинските съветници от ГЕРБ-Шумен зарадваха персонала и децата от детската градина в шуменския квартал Дивдядово с дарение на сумата от 2 290 лева, с които бяха закупени нови дюшеци за леглата на малчуганите.

Дарението е част от дългогодишна инициатива на общинските съветници, които се опитват да помогнат с каквото им е по силите на хора от общината, потърсили ги за помощ.

Всички средства, с които дарителите помагат са част от месечните им заплати, които получават като съветници.

Финансовата помощ, която получи и детската градина в Дивдядово бе изключително нужна, защото дюшеците, на които децата спяха до сега не са били сменяни от повече от 35 години.

Огромната си благодарност към този жест от страна на общинските съветници изрази и директорът на ДГ Цонка Райчева:

“Не мога да опиша радостта и благодарността си, че след толкова много години успяхме да подменим дюшеците, на които спят нашите деца. Радостта е голяма за мен, за персонала на заведението, за дечицата и за техните родители, защото тяхното здраве е на първо място”.

“Ако не беше това дарение, което никак не е малко наистина не знам, кога щяхме да можем да ги подменим. И отново искам да поднеса своите искрени благодарности на съветниците от ГЕРБ-Шумен”, коментира кметът на Дивдядово Силвия Кирилова.

Изненада, подготвена от дечицата имаше и за съветниците. Малчуганите ги поздравиха с песнички и стихчета.

 

 

Подобни

Leave a Comment

18 − 11 =