Общински съветник срещу “Свидетелите на Йехова”

Обръщение към гражданите на град Шумен от Наталия Стефанова, общински съветник от ПП „Национален фронт за спасение на България“. Повод за обръщението са зачестилите сигнали от граждани на Шумен, че представители на „Свидетели на Йехова“ отново са започнали да ги тормозят и притесняват, като влизат по входовете на жилищните сгради и звънят по вратите на домовете им.

Като общински съветник от ПП „Национален фронт за спасение на България“ правя следното обръщение: Уведомявам всички жители на нашия град да предприемат мерки и да подават сигнали на денонощния телефон: 054 / 857 677, открит за целта от Община Шумен. На територията на Общината, с решение на Общински съвет №81 от 25.02.2016 се забранява извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите. Нарушителите подлежат на глоба. До момента нямам информация да са наложени санкции и предписания на нарушителите.

По предложение на общинския съветник от ПП „НФСБ“ Наталия Стефанова тази забрана е в сила и е включена в НАРЕДБА 1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен – “Чл. 5 (6), който гласи: „Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите.“ Всеки стъпил на територията на Община Шумен, е задължен да спазва всички разпоредби на Общински съвет. Недопустимо е подобно действие от страна на агитаторите. Подаден е сигнал и към Община Шумен за извънредни спешни мерки, нарушителите да бъдат санкционирани.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + nineteen =