Общо 141 акта за нарушения са съставили инспекторите на Общината за последния месец

Общо 141 акта за нарушения са съставили инспекторите на Община Шумен за последния месец. Това обяви днес на брифиннг гл. инспектор “Контрол по чистотата” Борислав Станев.

Издадените постановления за глоби са 110.

Най-многобройни са санкциите за неправилно паркиране – 80. Глобата за това нарушение е от 50 до 200 лева. Издадените актове за щум са 10. Има съставени актове за незаконно поставени преместваеми обекти, лепене на афиши на нерегламентирани места,  както и три санкци за безстопанствени коне в квартал “Еверест”.

Повечето нарушения са регистрирани след обаждане на дежурния телефон за сигнали в Общината.

Глобата за лепене на афиши и обяви на забранени места е от 100 до 1000 лева. Това обаче не спира някои от фирмите за бързи кредити да нарушават правилата. “Те предпочитат да си плащат глобата и да продължават да не спазват правилата”, коментира Борислав Станев и уточни, че има фирма, която до момента е санкционирана 11 пъти. Той припомни, че в Шумен има четири контейнера за изхвърляне на строителни отпадъци.”Това обаче не спира гражданите да поставят в тях едрогабаритни отпадъци или битова смет”, оплака се Станев.

В началото на ноември в Шумен започват проверки за складирани дърва и въглища по тротоари, междублокови пространства, паркинги и улици. Първоначално гражданите ще бъдат предупреждавани да приберат горивните материали и при неизпълнение на предписанията ще бъдат налагани санкции, като глобите варират от 100 до 1000 лева.

Подобни

Leave a Comment

two × 5 =