Огнян Герджиков ще представи книгата си „Аз не бях политик” и в Шумен

На 27 септември, от 18:00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” ще гостува проф. Огнян Герджиков с представяне на книгата си „Аз не бях политик”. Събитието е със специалното участие на поета Недялко Йорданов, актьорите Ивана Джеджева и Емил Калев и писателката Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова” за 2014 г., управител на Издателско ателие Аб. Проявата, организирана със съдействието на Издателско ателие Аб, ще се състои във фоайе – II етаж на библиотеката при свободен вход.

Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Специализирал е във Виенския университет и в Института „Макс Планк” в Хамбург. Бил е асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно – професор по гражданско и търговско право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Автор е на монографии и десетки статии в областта на търговското право. Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ. На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-то Народно събрание. Бил е председател на парламентарната Комисия по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание. Носител е на орден „Стара планина” – I степен.

 

Подобни

Leave a Comment

4 × 3 =