Ограбиха бензиностанцията на 5-ти км край Шумен

Криминалисти от областната дирекция в Шумен работят по установяване на четирима извършители на грабеж край града тази нощ.  Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.

В 01:39 часа в дежурната оперативна част чрез телефон 112 е приет сигнал за  извършен грабеж от бензиностанция на 5 километър край Шумен. На място веднага са пратени екипи на полицията. При първоначално извършените действия било изяснено, че двама маскирани и въоръжени нападнали служителката в търговския обект.

Грабителите нанесли удари в областта на главата и тялото на 50-годишната жена. Друг маскиран мъж нападнал и нанесъл удар с пистолет в областта на лицето на 55-годишен, който влязъл в бензиностанцията да си купи цигари.  По техни данни в това време в бензиностанцията влязъл друг маскиран мъж, който взел касата с оборота от около 240 лева.

Четиримата се оттеглили пеш зад бензиностанцията. Жената успяла да подаде сигнал с паник бутон в охранителната фирма, която охранява  обекта. Оттам информирали полицията за случилото се. На място бил пратен и екип на ЦСМП. След преглед в МБАЛ- Шумен са било изяснено, че 50-годишната жена е с фрактура на пръсти на лявата ръка, а 55-годишният мъж с фрактура на носни кости.

Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен. Образувано е  досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

4 × 5 =