ОДМВР-Шумен: Абитуриентите бяха зрели и отговорни, баловете преминаха без инциденти

И тази година абитуриентските балове в Шумен са преминали без инциденти и без нарушаване на обществения ред, похвалиха се от ОДМВР – Шумен. Най-вероятната причина за това е, че органите на реда създадоха организация за засилени мерки по сигурността. Засилен беше контролът на пътното движение, за да не се допускат инциденти при организирано придвижване на абитуриенти.

Проведе се и специализирана полицейска операция, целта на която беше да се осигури спокойствие и да не се нарушава обществения ред при провеждане на абитуриентските празници.

Полицейски служители регулираха движението на кръстовище на бул.“Славянски“ с ул.“Карел  Шкорпил“, на ул.“Цар Иван Александър“ с ул.“Панайот Волов“  и на пл. „България“ в трите празнични дни. Охрана на обществения ред беше осигурена в района на паметник „Създатели на българската държава“ в ранните сутрешни часове след тържествата на абитуриентите. На 24 май полицията осигури придвижването и се погрижи за безопасността на абитуриенти от 7 училища в областта / Шумен, Нови пазар и Велики Преслав/.

14 училища избраха да празнуват абитуриентския си бал на 26 май, а 3 на 26 май. Днес са последните абитуриенти от училището в Никола Козлево. Не са получавани сигнали за нарушаване на обществения ред в заведенията, в които се провеждаха тържествата на абитуриентите. На са получавани и сигнали за инциденти.

„Искам да благодаря на всички абитуриенти! Отпразнуваха с много радост и вълнение своя най- важен ден в живота-денят на завършването.  Въпреки празничната еуфорията бяха отговорни и зрели. Пожелавам им на добър час и да бъдат все така отговорни в истинския живот“, отправи поздрав към абитуриентите  ст. комисар Ялчън Расим.

 

.

Подобни

Leave a Comment

five × five =