ОДМВР-Шумен: Изборният ден в село Цани Гинчево започна нормално без инциденти

Изборният ден  в село Цани Гинчево започна нормално, без нарушения и произшествия. Охраната на изборното помещение е протекла без инциденти. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на частичните избори за кмет на кметство.

В 07:00 часа сутринта секционното помещение и съдържащите се в него материали е предадено от охраняващите го полицейски служители на председателят на  СИК. На разположение са служители  на РУ- Каолиново, които ще следят за спокойствието на жителите на населеното място и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Полицейските служители ще извършват своевременни проверки по сигнали за нарушения или търговия с гласове.  Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и при решение на СИК.

Всички, които искат да упражнят правото си на вот, но не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да подадат искане за издаване на удостоверение в звено “Български документи за самоличност” при РУ-Каолиново . Работното време днес е от 8:30- 19:30 часа.

Подобни

Leave a Comment

eighteen − four =