ОДМВР-Шумен: По време на акция „Зима“ са проверени 1 378 пътни превозни средства

12 са проведените специализирани операции по време на акция „Зима“  на територията на област Шумен, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверени са общо 1378 пътни превозни средства, като най-голям е броят на леките автомобили- 1152. Извършени са проверки на 164 товарни автомобила, 22 велосипеда, 22 превозни средства с животинска тяга, седем броя селскостопанска техника, четири мотоциклета и шест мотопеда.

Констатирани са 122 неизправности по пътните превозни средства, като 53 от тях са били свързани с осветителните системи и сигнализация. Петима водачи са установени да управляват с разкъсани или износени гуми. Съставени са 672 глоби с фиш, 347 акта. От движение са спрени 25 пътни превозни средства.Пет са съставените актове на водачи на превозни средства с животинска тяга, толкова са и на велосипедисти.

По време на акцията са установени 26 нарушения на пешеходците. Съставени са им 6 акта, наложени са 20 глоби с фиш. До АПИ за отстраняване на недостатъци на пътните настилки, вертикална и хоризонтална маркировка са изпратени шест предписания. Изпълнено е едно, по останалите се работи. До местните органи са съставени седем предписания свързани с подобряване на уличното осветление, отстраняване на недостатъците на пътните настилки, вертикална и хоризонтална маркировка. Изпълнени към момента са три от тях.

Подобни

Leave a Comment

2 × 5 =