ОДМВР-Шумен със засилени мерки за безопасност през първия учебен ден

ОДМВР- Шумен ще се погрижи за сигурността на децата през първия учебен ден, планирани са  редица дейности за гарантиране на живота и здравето им през цялата учебна година.

Засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения е предвидено по време на тържествата за първия учебен ден 17- ти септември. В определените като опасни и с концентрация на произшествия участъци сигурността също ще бъде обезпечена. Цивилни и униформени полицаи ще следят за недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред.

Активизиран е контролът над търговските обекти в близост до училища и детски градини за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица. През цялата година ще се извършват проверки на питейни и увеселителни заведения. Ще се следи стриктно дали в тях  се допускат  непълнолетни и малолетни след 22:00 часа без придружители.

Полицейски и младши полицейски служители са извършили проверки дали в района на училищата и детските градини има маркировка, парапети пред входа на заведенията, които да възпрепятстват внезапното излизане на децата на пътя и пропускателните режими. Към момента е констатирано, че маркировката до НУ „Княз Борис I” в Шумен има нужда от опресняване. Пред ДДРЛГ Детелина липсват преграда, която да възпрепятства спонтанно излизане на децата върху пътното платно, липсва и маркировка на пешеходната пътека на кръстовището с на ул.“Възрожденец“ с улица „Свобода“.

В последните часове  от лятната ваканция деца от Велики Преслав участваха в мероприятия свързани с безопасността на пътя. С помощта на полицейски служители спираха водачи на моторни превозни средства на входа и изхода на Велики Преслав, за да ги призоват за повече внимание на пътя по време на учебната година. Най-малкият от тях беше Александър, който ще прекрачи за първи път училищния праг. На висок глас прочете на водачите основите правила, описани в листовката свързани с разумното шофиране. Всеки шофьор освен въздействащите детски послания получи сенник за автомобил и информационна листовка.

Подобни

Leave a Comment

nine + nine =