ОДМВР-Шумен: Трима са установени да шофират след употреба на алкохол в празничните

Трима са установени да шофират след употреба на алкохол в празничните и почивни дни. Около 19:10 часа на 26 декември за проверка в село Цани Гинчево бил спрян водач на Шкода „Октавия“ с немски регистрационни номера. Автомобилът бил управляван от 28-годишен местен жител. Бил във видимо нетрезво състояние. Не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а след справка било изяснено, че е неправоспособен.  Изпробван бил с дрегер, който отчел 2,70 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

На 25 декември около 04:10 на кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ и ул. „Климент Охридски“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ 320 с варненска регистрация. Зад волана бил 21-годишен мъж от Шумен. Тестван бил за алкохол, дрегерът отчел 1,33 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 23:20 часа на 25 декември на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена проверка на водач на лек автомобил Мерцедес Е 270 с шуменска регистрация. Зад волана бил 40-годишен местен жител. Лъхал на алкохол, бил тестван с техническо средство. Отчетени били 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

one × 2 =