ОДМВР-Шумен: Ще се погрижим за сигурността ви в дните около Христовото възкресение

През четирите почивни дни около Великден, ОДМВР – Шумен предприема засилени мерки за сигурност, целта на които е да осигурят сигурността на гражданите, обществения ред и безопасността на движението. Полицейски служители са провели срещи с представители на църковните настоятелства.

Вниманието им е заострено особено към хора със съмнително поведение, съмнителни  моторни превозни средства, паркирани около храмовете и съмнителен багаж да подават сигнал в съответните дежурни части към полицейските управления, информират от дирекцията.

Служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“  извършват проверки в храмовете на територията на областта.  Провеждат се инструктажи и са дадени указания за действия при възникване на инцидент. Припомняме на гражданите да се пазят от джебчии.

Тези, които ще отсъстват от домовете си през празничните и почивни дни да заключат дома си и да не оставят отворени тераси и прозорци. Съобщете на съседите си, че ще отсъствате и ги помолете да бъдат по-бдителни, съветват униформените. Ако забележат непознати или хора със съмнително поведение да подадат незабавно сигнал на телефон 112.

В малките населени места ще се проведат полицейски операции за недопускане на престъпни посегателства. Препоръчваме на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при контакти с непознати, които се представят за търговци.  Призоваваме водачите да спазват Закона за движение по пътищата.

 

Подобни

Leave a Comment

2 × 1 =