Олимпия (Шумен) загуби у дома с 1:8 от Спортика (Благоевград)

В първия кръг от Държавното първенство по футбол за жени Ф.К “Олимпия” (Шумен) прие като домакин Ф.К “Спортика” (Благоевград). Градският стадион “Панайот Волов” в Шумен, въпреки че е вече в ремонт, благодарение на съдействието на община Шумен беше своевременно подготвен за предстоящите футболни срещи – жени, юноши старша, младша възраст и деца. На пространството между официалната трибуна и пистата бяха монтирани пет контейнера със съблекални и санитарни помещения. Официалната трибуна беше почти пълна, а сред любителите на футболната игра бяха още зам. кметът по образование, култура и спорт на Община Шумен Найден Косев и зам. кметът по икономическо развитие Росица Андонова.

Както се и очакваше старта на Ф.К “Олимпия” (Шумен) беше доста труден, като се има в предвид успехите на гостите от Благоевград в минало годишното първенство. Въпреки, че получиха гол пасив още в първите минути на мача шуменките не се стъписаха и заиграха според възможностите си.

До края на първата част обаче “Спортика” (Благоевград) владееше играта на зеления футболен терен и реализира общо 6 попадения във вратата на “Олимпия”. Пет минути преди края на първото полувреме младите футболистки на Шумен успяха да реализират едно попадение във вратата на гостите след успешно изпълнена дузпа от Гизем Хикмет. През втора част гостите вкараха още 2 попадения за крайното 1:8.

Въпреки загубата старши треньора на Ф.К “Олимпия” (Шумен) Албена Тодорова беше видимо доволна след мача. “Като начало добре се представихме, въпреки загубата. През втората част на мача стояхме здраво на футболния терен, но получените попадения в нашата врата през първата част си казаха тежката дума. Доволна съм от представянето на момичета, старанието, желанието за игра и големия хъс който имат към футболната игра ми дава куража за бъдещи успехи” – каза още тя.

Подобни

Leave a Comment

19 − seven =