Омбудсманът на Шумен дава старт на кампания “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”

Общественият посредник на град Шумен Иван Капралов ще открие утре, 23-ти март, в 11:00 часа, благотворителната кампания „Купи и сподели“, която е част от третата национална кампания на омбудсмана  Мая Манолова под надслов – „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Събитието ще се проведе в магазин от веригата BulMag, намиращ се в City center (бивш РУМ). Кампанията традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.

Както и в предходните две кампании можете да дарите парични средства, които впоследствие се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лв. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места. Притежателите на ваучерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане е важно да посочите за коя точно община искате да направите дарението, така набраните средства ще отидат при пенсионерите от населеното място, което Вие предпочитате.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Парични средства за благотворителната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се набират и чрез специално разкрит номер за приемане на SMS.

SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС  

 

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

6 − 2 =