Определиха победителите в конкурса за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година

Избраха най-добрите творби от близо 400 рисунки от Шумен, Хитрино, Нови пазар и Попово, получени за участие в конкурса за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова и членове Александър Величков, Петьо Дамянов, Деян Ефтимов и Десислава Златева излъчи най-добрите рисунки.

Победител в първата възрастова група е Хасан Искренов Ивайлов на 5 години от Детска градина „Снежанка“ в село Ивански. На второ място в категорията е Рая Иванова Христова от ДГ „Светулка“, също на пет години. На трета позиция е класирана рисунката на Сияна Галинова Грозданова. Тя е на 6 години и се обучава в Арт школа „Чифлигарови“.

С първа награда във втората възрастова група е отличена творбата на Анна Мария Мирославова Танева на 10 години от школата по изобразително изкуство в ЦПЛР-ОДК. На второ място е Изабела Емил Милева от II клас на НУ „И.Р.Блъсков“. На трето – Арзу Билгин Ахмед от IVб клас на НУ „Княз Борис Първи“.

В трета възрастова група победител е Станислав Венелинов Стоянов на 11 години от арт школата в ЦПЛР-ОДК. Второто място е за рисунката  на Мия Симеонова на 11 години от Арт школа „Чифлигарови“, а на трета позиция е класирана творбата на Анна Сергеева Калонова от VII клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод.

С изпратените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен. Отличените с първа награда произведения в трите категории ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.

Победителите ще бъдат наградени на специална церемония във фоайето на втория етаж
в сградата на общината на 17-ти декември, понеделник, от 11.00 часа.

Подобни

Leave a Comment

thirteen + 2 =