Определиха цените за ползване на “Арена Шумен”

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде гласувана Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен.

В тази връзка ОП „Общински жилища и имоти“, което управлява залата, излезе с предложение за формиране на цени на услугите на “Арена Шумен”. Цените варират от 1500 до 3000 лева за период на ползване от 12 часа.

За услуга „Ползване на основна зала за мероприятия само със седящи места по трибуните“ наемателите трябва да заплатят 1500 лева.

2500 лева струва „Ползване на основна зала за мероприятия със седящи места по трибуните и допълнителна настилка“.

3000 лева ще струва услугата, формулирана като „Ползване на основна зала  за мероприятия със седящи места по трибуните, допълнителна настилка и допълнителни столове“.

Второстепенните услуги включват: Ползване на тренировъчна зала – 50лв./час; ползване на конферентна зала – 80 лв./час; ползване на каса – 20 лв. на ден и продажба на билети на каса за 50 лв. за един ден.

Цените на услугите, предложени от директора на ОП „Общински жилища и имоти“ инж. Юлиян Вълчев, са формирани от: стойността на възнаграждения и осигуровки; разходи за материали; разходи за управление; вода и ел.енергия; поддръжка на сграден фонд; разходи за развитие на услугата; софтуер; поддръжка и ремонт; техн. обезпечение и външни услуги.

От общинското предприятие посочват, че при определянето на цените са търсили балансът между натоварването на залата с мероприятия и нейното опазване от увреждания, както и оптималното съотношение между приходи от различните събития и разходи за провеждането им.

Събитията от културния и спортен календар на община Шумен ще бъдат предвидени по план-сметката на ОП „Общински жилища и имоти“.

 

Подобни

Leave a Comment

19 − 2 =