Освещаване на бойните знамена на Богоявление

Ритуал по освещаване на бойните знамена и светини организират Община Шумен и Командването на Шуменския военен гарнизон на 6 януари, понеделник, от 11.00 часа пред сградата на общинската администрация. Празничният водосвет ще бъде отслужен от свещеноиконом Красимир Капитанов от храма „Свети Три Светители“.

В церемонията ще се включат представителни роти от Шуменския военен гарнизон, членове на родолюбивия комитет „Крум Страшни“ и клуб „Традиция“. Водещ на ритуала ще бъде Стилиян Стоянов. Ще присъстват кметът Любомир Христов, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.

Кметът Любомир Христов е поканен и ще присъства на хвърлянето на Богоявленския кръст веднага след освещаването на българските бойни знамена и светини. Ритуалът по освещаване на водата ще се проведе от 12.00 часа на язовир „Шумен“ (езерото до ресторант „Барбароса“). Той е организиран от служителите в храма „Свети Три Светители“, откъдето съобщават, че са осигурени медицински екип и спасители.

Снимка: Община Шумен

Подобни

Leave a Comment

four × 2 =