Отборът на кв. “Трошка” спечели турнира по футбол на малки врати във Върбица

Отборът на върбишкия квартал “Трошка” спечели традиционния зимен турнир по футбол на малки врати. Мачовете се играха на терените на многофункционален спортен комплекс “Герлово”, част от Курортен комплекс Върбица. Второто и третото място заеха отборите на Нова Бяла река-2 и Нова бяла река- 1.

В турнира, който се провежда под патронажа на общинския кмет инж. Мердин Байрям, се включиха общо 12 състава от всички населени места в района. „Ентусиазмът за победа на всички участници, създаваше обстановка, в която и публика и футболисти като че ли зареждаха пространството с позитивизъм и очакване на пролет“, казват на страницата на общината.

Новият спортен комплекс, открит в местността „Герлово“ през 2016 година, е с площ от цели 16 дка. Разполага с три зали, съблекални, две футболни игрища и два басейна. В закритата част се помещават зала за фитнес и зала за бойни изкуства. Към тях има съблекални, санитарни възли и две сауни. Най-голяма е залата за баскетбол. Тя е комбинирана и в нея може да се играе също така футбол и волейбол.

Стойността на комплекса е близо 5 300 000 лв. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Развитие на селските райони 2007-2013”.

Подобни

Leave a Comment

16 − sixteen =