Открити уроци за деца и ученици по повод 2 февруари – Световния ден на влажните зони

РИОСВ – Шумен организира открити уроци с деца и ученици по повод Световния ден на влажните зони, който ще се отбележи на 2 февруари 2018 г. Експерти от екоинспекцията ще изнесат открит урок на 29 януари 2018 г. на тема „Влажните зони и устойчиво градско развитие“ пред ученици от III ОУ „Димитър Благоев“, Шумен. На 2 февруари 2018 г. екоинспекторите ще посетят и малчуганите от ДГ „Светулка“, Шумен и ще проведат екоурок. Това съобщават от инспекцията.

РИОСВ кани всички училища, детски градини и  екоклубове да се присъединят към отбелязването на екологичния празник с подходящи екоиницитиви! Своите инициативи и снимки можете да споделите във Фейсбук страницата  на РИОСВ – Шумен  или на  е-mail: riosv@riosv-shumen.eu. 

Световният ден на влажните зони се чества всяка година на 2 февруари, за да се повиши информираността за значението на влажните зони за човечеството и планетата. Темата за 2018 г. е „Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“. Целта тази година е да се повиши отговорността за значението на влажните зони в осигуряването на устойчиво градско бъдеще.

Официален сайт на Световния ден на влажните зони : worldwetlandsday.org

 

 

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

five × three =