Откриха Детско полицейско управление в СУ “Трайко Симеонов” в Шумен

Детско полицейско управление бе открито днес в СУ “Трайко Симеонов“ в Шумен. Групата на бъдещите полицаи е сформирана от ученици от 3 клас с класен ръководител Анжел Марчева.

  

На официалното откриване присъстваха инсп. Росица Мичева от Детска педагогическа стая при ОДМВР-Шумен, гл. инсп. Галин Божилов от „Охранителна полиция“, младши полицейски инсп. Стоян Радославов и инсп. Симеон Чепишев от РПУ-Шумен, с които децата ще работят по усвояването на нови знания и умения в Детското полицейско управление.

  

През предстоящата учебна година малчуганите ще бъдат запознати със структурите на МВР, ще се обучават на безопасно движение по улиците, правилата за противопожарна безопасност и на бойни техники за защита. На официалното откриване днес бяха подписани споразумение и декларация за сътрудничество между Районното управление в Шумен и СУ “Трайко Симеонов” от името на директора Галина Сакарова.

“И двете страни сме обединени и вярваме, че с общи усилия ще можем да допринесем за по-хармоничното развитие на младото поколение, за стремежа към уважение и спазването на законите на страната”, коментира директора на училището Галина Сакарова.

Тя се обърна и към своите възпитаници с думите:

“През тази година ще имате възможността да докажете, че изборът, който сме направили е бил стойностен и вие наистина заслужавате да сте част от Детското полицейско управление. На добър час!”

Откриване на първото Детско полицейско управление в СУ "Трайко Симеонов"

Публикувахте от СтрелаБГ в Понеделник, 1 октомври 2018 г.

 

Подобни

Leave a Comment

one × three =