Откриха ледената пързалка в Шумен

Ледената пързалка в парк „Студентски“ в Шумен отвори официално врати преди броени минути. Шуменци се стекоха към модерното съоръжение, което определено ще заема централно място сред атракциите тази зима в иначе тихия и на моменти скучен град.


Снимка: СтрелаБГ

В церемонията по откриване се включиха деца от вокална група „Шаренийки“ към “Д-р Петър Берон” и Христина Лечева. Пързалката е разположена на обща площ от 400 кв.м. Покритието е с естествен лед от 10 см., има трибуна с 30 места за зрители, а първоначално бяха обявени 90.


Снимка: СтрелаБГ

Ледената пързалка разполага с три тренажора, които ще помагат на децата и възрастните да се учат да се пързалят. Съоръжението е поставено върху обновеното мултифункционално игрище и ще може да се използва до края на месец март 2018 година. Работното време на ледената пързалка е от 10.00 до 22.00 часа.


Снимка: СтрелаБГ

На всеки четири часа ще се извършва санитарно почистване в рамките на 15 минути. Наемът на кънки за един час струва 4 лева. Входът за една сесия е 5 лева, а за деца до 10 години с придружител – само 2 лева. 90 лева пък излиза месечния абонамент, който позволява неограничен брой посещения.

За 30-минутен курс на инструктор, ще трябва да се бръкнете с 15 лева.

Подобни

Leave a Comment

13 + 7 =