Откриха модерен шахматен център в Шумен

Изцяло обновена модерна база на шахматен клуб „Шумен“ бе открита на официална церемония днес. Лентата прерязаха кметът Любомир Христов, зам.-кметът по образование и култура Найден Косев и председателят на шахматен клуб „Шумен“ Илиян Хараланов.  За цялостното реновиране на сградата са вложени 85 000 лв.

Любомир Христов поздрави ръководството на клуба за извършения цялостен ремонт. „Надявам се, че сред тези деца ще има и шампион на България, още повече, че Шумен има традиции в този спорт. Станало е едно много приятно място. Вярвам, че ще бъде посещавано от много любители на шахмата“, каза Христов.

Председателят на клуба Илиян Хараланов благодари на общината и фирмите „Алкомет“, „Теси“ и „Симекс“ за подкрепата при реализирането на проекта за обновяване на базата.

Центърът разполага с модерно оборудвани тренировъчни зали, специализирана библиотека с компютри и дигитални уреди, зали за презентации, събирания и турнири, както и отворен кът за посетители. В новата база ще имат възможност да тренират около 50 деца на възраст от 6 до 18 години.

Припомняме, че сградата на ул. „Панайот Волов“ №6 бе предоставена на шахматния клуб „Шумен“ под наем за срок от 10 години. Ръководството на клуба имаше ангажимент да инвестира 85 000 лв. в реновирането и оборудването на базата.

Подобни

Leave a Comment

19 − 1 =