Откриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис в покрайнините на Нови пазар (ВИДЕО)

Криминалистите в Нови пазар, вчера, около 9:30 часа, са извършили претърсване в стопанска постройка в землището на града, собственост на местния жител В.Ч./39г./. Там открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Откриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис в покрайнин…

Откриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис в покрайнините на Нови пазар

Публикувахте от СтрелаБГ в 22 септември 2017 г.

В едното имало 77 саксии с канабисови растения, всяко от които било достигнало различен стадий на развитие. Наркооранжерията от закрит тип била оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна инсталации в работен режим.  По този начин за растежа на растенията били създадени много добри условия. Всяко от тях било с височина между 50 и 80 см. При извършения полеви наркотест  са реагирали на „канабис“. В съседно помещение са открити препарати, съоръжения и материали, подпомагащи оптималния им растеж.

По време на извършените процесуално-следствени действия са открити и иззети два плика зелена тревиста маса с общо тегло около 340 г. В.Ч. бил установен на място. По време на задържането му оказал съпротива. Мъжът е криминално проявен. Известен е на полицията с кражба на стоки от хранителен магазин, кражба на метален стълб край язовир, кражба на значително количество машинно масло от предприятие в Нови пазар, кражба на метали. Осъждан е за унищожаване на електрически стълб и за кражба на метали.

Пресконференция по повод откритата оранжерия за канабис в Нови…

Пресконференция на ст. комисар Ялчън Расим по повод големият удар на новопазарските криминалисти, които се натъкнаха на оранжерия за канабис и то с високо качество на продукцията!

Публикувахте от СтрелаБГ в 22 септември 2017 г.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура- Шумен мъжът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А и  354 В от НК, и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на ОП- Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

3 + 16 =