Откриха нова детска площадка в Шумен

Нова детска площадка в близост до общежитието на ул. “Шуменса комуна” откри днес кметът на Шумен Любомир Христов. На откриването присъстваха зам.-кметът Боян Тодоров, общинският съветник от АБВ Валентин Велев и представител на фирмата-строител.
В района на площадката ще бъдат постаени допълнително пейки, ограда и осветление.
На площадката има люлки, пързалка и съоръжение за фитнес, положена е и специална настилка. Стойността на новата придобивка е 25 хил. лева.
Местната управа изгражда новата площадка по молба на живеещите в района, а за искането им е съдействал общинският съветник Валентин Велев.
След събитието кметът Любор Христов инспектира работата по ремонта на Ученическия стадион и района около него. След ремонта стадионът ще има изцяло обновена ограда. Вече са премахнати опасните дървета в зоната, алеята около оградата на стадиона ще се затреви, ще се пребоядиса и металната автобусна спирка в непосредствена близост до съоръжението. “Имаме намерение да реновираме старите автобусни спирки. Тези, които са прекалено корозирали ще подменим с нови”, обясни кметът Любомир Христов и добави, че местната власт работи по установен план за обновяване и модернизиране на Шумен.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подобни

Leave a Comment

three × 5 =