Откриха нова площадка за стрийт фитнес в Царев брод

Площадка за стрийт фитнес по екологично-опознавателния проект на МОСВ на тема “Обичам природата и аз участвам” откриха днес в Царев брод кметът на община Шумен Любомир Христов и кметът на селото Стефан Живков.

Площадката е финансирана от Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Фитнес съоръженията са монтирани на плочника в централната част на селото и от момента, в който се появили там още преди откриването рядко оставали незаети, добави Стефан Живков.

Уредите развиват различни двигателни активности и по идеята на проекта би трябвало да приобщят децата към спортни занимания и срещи с приятели на открито. За целта по проекта е обособена зона за отдих с пейки, монтирани са и кошчета за отпадъци, а също така са зацветени лехите около площадката. Кметът Любомир Христов похвали за активността селския кмет Стефан Живков, който бил инициатор за реализацията на проекта.

Царев брод се включи и в предишна сесия на националната програма през 2014 година, когато отново със средства по ПУДООС беше облагороден градския парк. Стойността на новата площадка заедно с парковата мебел и цветята е 9800 лева, а проектът е бил реализиран от шуменската фирма “Парколенд”, вносител на уредите за стрийт фитнес на водещата полска компания “Outdoor fitness Starmax”.

Подобни

Leave a Comment

9 − 6 =