Откриха паметник на загиналите и участвалите във войните в село Върбяне

Паметник на загиналите и участвалите във войните жители на село Върбяне беше открит вчера с тържествен ритуал. Идеята за изграждането на монумента е на кмета на селото Николай Найденов и на Инициативен комитет. Това съобщават от общинска администрация Каспичан.
Военни, политици, представители на държавната и местната власт, директори на институции и много жители на Върбяне присъстваха на тържествения ритуал.

Под звуците на националния химн монументът беше открит от кмета на село Върбяне Николай Найденов и от директора на Дирекция „Социална политика“ в Министерство на отбраната Иво Антонов. „Нека паметният знак, поставен в центъра на селото пази спомена за великите битки. Нека той бъде символ на нашата признателност към онова героично поколение, дало живота си за Родината. Този паметник ще ни напомня за славното минало, за великите дела и ще дава пример на младото поколение. Поклон!”, каза в словото си кметът на община Каспичан Милена Недева.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпрати поздравителен адрес. Сред присъстващите на церемонията бяха ветераните Тома Велчев и Никола Пенчев, много жители и гости на селото.

Подобни

Leave a Comment

one × one =