Откриха учебната година в НУ „Княз Борис 1“ и II ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен

С тържествена церемония откриха учебната 2017/2018 година в Начално училище „Княз Борис 1“ в Шумен. Учениците тази година са общо 347. Първокласниците са 75 на брой, разпределени в три паралелки.

„Тази учебна година в 1-ви клас имаме една паралелка по-малко. За сметка на това сме увеличили броя на полуинтернатните групи, тъй като трябва да осигурим целодневно обучение“, каза за СтрелаБГ пом.-директорът Илиана Иванова.

През лятото е правен ремонт единствено на стълбището, което свързва партера със столовата. Поставен е и нов парапет. Още през миналото година сградата на училището е ремонтирана основно, стаите са обзаведение с нови мебели и мултимедия.

„Всички ние сме един отбор! Един отбор, който има еднакви цели, еднакви мечти и надежди. Пожелавам на всички успешна учебна година, здраве и късмет. Обявявам откриването на учебната 2017/2018 година. Честито!“, каза в словото си директора на НУ „Княз Борис 1“ Валерий Георгиев.

С празнична церемония започна и учебната година във Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. 96 малчугани за първи път прекрачиха прага на школото. Учениците, записани за учебната 2017/2018 година са общо 483.

„Интересното е, че на фона на спада на учениците в шуменските училища и в страната като цяло, ние за поредна година започваме с една паралелка повече. Дори се наложи да върнем 11 кандидати за 1-ви клас, за което съжаляваме и се извиняваме на родителите, които ни харесват и предпочитат“, каза за СтрелаБГ директора Павел Павлов.

 

 

Подобни

Leave a Comment

five × 4 =