Отложиха посещението на робота София в България за края на юни

Посещението на хуманоидният робот София в България, което трябваше да се състои на 15-ти март се отложи, поради непреодолими възникнали търговски условия от собствениците Hanson robotics, основното от които е категоричната забрана медии да присъстват на събитието. Това информират от Casus Futura. Обстоятелството, с което организаторите на събитието „Роботите за хората“ категорично отказват да се съобразят.

Събитието „Роботите за хората“ все пак ще се проведе с нова дата и нов партньор, още по-интересен и вдъхновяващ, на същата тематика, за което ще бъде предоставена информация допълнително.

Очаква се София все пак да се появи в България на Webit Festival 2018 (на 27 юни) – друг голям форум за технологии, дигитален маркетинг и иновации.

София притежава усъвършенстван изкуствен интелект, като може да се учи от опита си, разбира какво ѝ се говори и задава въпроси. Освен това с способна да изразява емоциите си с различни мимики на лицето. Има камери в очите, както и система за лицево разпознаване, така че може да осъществява зрителен контакт при общуването си с хора. Има и програма за чувство за хумор. Красивият хуманоид вече е гражданин на Саудитска Арабия.

 

Подобни

Leave a Comment

three × one =