Отсякоха стари тополи, застрашаващи децата в скаутския лагер в Шумен

Пет стари тополи, намиращи се на входа на скаутския лагер в Шумен, са премахнати от  служители на ДГС-Шумен. Дърветата са отсечени по молба на президента на българската скаутска организация Добромир Драев.

При срещата си с горските в края на миналата седмица той обясни, че тополите са опасни, а през следващите дни се очаква в лагера да започнат да пристигат деца от страната и чужбина, които ще останат в Шумен до края на лятото.

След направения оглед зам.-директорът на горското стопанство инж. Тодор Геронтиев и горският, който отговаря за района решиха, че дърветата наистина трябва да бъдат премахнати, защото са на 30 и повече години, и при по-силен вятър могат да се прекършат. „Десетки деца ще дойдат в Шумен след броени дни и за нас е изключително важна тяхната безопасност. Макар че тези дървета не бяха маркирани при последното обхождане на територията на ПП „Шуменско плато“ сега изготвихме протокол и  ги отсякохме, за да са спокойни  родители на скаутите и учителите в лагера“, категоричен е инж. Геронтиев.

Тополите са премахнати и със съдействието на РДГ-Шумен. През следващата седмица служители на СИДП, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен и ПП „Шуменско плато“ ще работят с 80 малки скаути, които са част от първата смяна в лагера. За децата са подготвени много лесовъдски игри и изненади.

Подобни

Leave a Comment

20 − ten =