Отчет с отлични резултати представиха от Североизточното държавно предприятие

Резултатите на Североизточното държавно предприятие, относно ползването на дървесина за първото тримесечие, са най-добри от създаването на предприятието през 2011 година до момента. Това стана ясно по време на проведения стопански съвет, ръководен от директорът на СИДП инж. Веселин Нинов. С най-добри резултати по този показател са ДГС-Омуртаг, ДГС-Суворово, ДГС-Генерал Тошево, ДЛС-Тервел и ДГС-Търговище.

На срещата беше обсъдена и готовността на стопанствата за предстоящия през юни одит. СИДП е единственото изцяло сертифицирано предприятие, като от миналата година навсякъде се работи по новия  Национален FSC стандарт за сертифициране управлението на горите в България FSC-STD-BGR-01-2016 V-1. Само в ДЛС-Шерба и ДЛС-Черни Лом експериментално се прилагат два други стандарта за сертификация.

На стопанския съвет бяха разгледани и мерките срещу неразпространението на болестта африканска чума по свинете. За последният месец и половина на територията на ДЛС-Тервел бяха открити 10 диви свине, пробите от които показаха, че са заразени с АЧС. Преди това бяха регистрирани случаи и в ДЛС-Балчик. Очаква се през следващите дни областните и общински епизоотични комисии да заседават отново, за да се набележат мерки за ограничаване разпространението на АЧС в Североизточна България.

Подобни

Leave a Comment

8 + five =