От днес до 15-ти октомври ще има засилен контрол над товарните автомобили и автобусите в Шуменско

Операцията по TISPOL  започва от днес и до 15-ти октомври ще се проведе на територията на всички държави- членки на ЕС. В рамките на седмицата ще се извършва контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Основните причини за възникване на инцидентите с участие на товарни автомобили и автобуси са неспазването на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.  Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

По време на проверките служители на Пътна полиция ще следят за валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и дали е заплатена необходимата винетна такса. Ще се проверява дали водачите, които управляват са правоспособни.

Ще се следи за управление на моторни превозни средства без лиценз или удостоверение за таксиметрова дейност, използвани за обществен превоз на пътници. Спрямо установените собственици на такива МПС, ще се вземат съответните мерки съгласно ЗМВР и Закона за автомобилните превози.

Полицейски служители ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

Подобни

Leave a Comment

three × two =