От Общината започват да премахват старите-изоставени автомобили в града

 Фирмата Метарекс, с която общината има сключен договор за репатриране и разкомплектоване на изоставени по улиците на града стари коли, ще премахнат изоставен стар сив Вартбург, паркиран от години на адрес „Херсон“ №6 в Шумен.

Автомобилът ще бъде откаран на площадката на ул. „Цветан Зангов”№30. От страна на общината са изпълнени всички необходими стъпки по информиране на собствениците, че излязлото от употреба превозно средство трябва да бъде премахнато.

След като не са предприети необходимите действия в указаните срокове, колата ще бъде принудително премахната днес и транспортирана до площадката.

Към нея мога да добавя още, че близо 115 стари и излезли от употреба автомобили от списъка, който общината е изготвила, вече са доброволно премахнати от собствениците и преместени на площадката за разкомплектоване. Днешният автомобил е петият поред, който се премахва принудително, тъй като собствениците не са предприели необходимите действия. В момента текат на различни етапи процедури по преместването на още 50 автомобила, които са излезли от употреба.

От общината благодарят на всички граждани, които подават съобщения за изоставени превозни средства в администрацията. На денонощния телефон за сигнали и предложения 054 / 857 677 в Община Шумен най-много са сигналите за излезли от употреба автомобили.

Подобни

Leave a Comment

twelve + fifteen =