От ранни зори шуменци тръгнаха на лов за промоции

Още в ранните часове, шуменци се отправиха през гъстата мъгла в града към магазините, които обявиха “Черен петък”.

Въоръжени с търпение, големи торби и пари – хора от всякакви възрасти превзеха търговските обекти, за да си купят от промоционалните стоки.


Снимка:СтрелаБГ

На въпроса “За какво дойдохте днес и доволни ли сте от намаленията”, един от клиентите в голяма търговска верига за електроуреди отговори пред наш репортер: ” Ами не знам. Нищо конкретно не търся, но ако има евтини неща ще си купя”.

Други бяха дошли подготвени. Знаеха какво търсят и дори имаше хора, които били изтеглили малки потребителски кредити за днешният ден.

“Преди няколко дни си набелязахме един телевизор, кафе машина и хлебопекарна. Много съм доволна от цените, на които ги пуснаха днес и за това реших да изтегля един малък кредит, за да не изпусна промоцията”.


Снимка: СтрелаБГ

Измежду активните купувачи се намираха и такива, които гледаха със скептицизъм и недоверие:

“Това не са никакви промоции – реалните цени на тези продукти трябва да още по – ниски. В България не е като в другите страни, където наистина има намаления. Тук само лъжат, че уж е намалено, а си пробутват застоялата и непродаваема стока на хора, които както видят червен етикет и спират да мислят”.

“Черен петък” бяха обявили не само големите търговски вериги, а и магазини за хранителни стоки и домашни потреби.


Снимка: СтрелаБГ

Екипът на СтрелаБГ съветва всеки, който има съмнения, че в даден търговски обект се нарушават потребителските му права или е станал жертва на некоректни търговци и некачествена стока да подаде сигнал на горещия телефон на Комисията за защита на потребителите: 0700 111 22

Подобни

Leave a Comment

seven + 4 =