От 1 до 7 август – Световна седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 август в повече от 120 страни. Отбелязана за пръв път през 1992 година, инициативата се организира от World Alliance for Breastfeeding (WABA) и се подкрепя от организации като Световна здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ.

Популяризирането и насърчаването на кърменето на бебетата е основната цел на инициативата. Във връзка със Световната седмица на кърмене с мото: “Подкрепяме кърменето –ЗАЕДНО” , Регионална здравна инспекция – Шумен съвместно с Училището за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) гр. Шумен  и Център за майчино и детско здраве (ЦМДЗ) стартират кампанията със среща-дискусия беседа с видеопоказ на тема „ Кърмене“ , днес, от 9.00ч. в залата на РЗИ, която се намира на пл. „Освобождение“ № 1.

ЦМДЗ организира Седмица на отворените врати от 1 до 5 август, от 09,00 ч. до 16,00 ч. Всички бременни и майки могат да посетят Центъра на ул. „Калоян“ №1, където съвместно с РЗИ – Шумен ще се проведе консултация с демонстрация на кърменето ираздаване на здравно-образователни материали.

На участниците ще бъдат предоставени информационни материали, свързани с кърменето, здравословното хранене на бременната жена и кърмачката.

Подобни

Leave a Comment

2 − 1 =