От 5 до 15 години затвор грозят шуменския чаен дилър Кимо

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен е предала 27-годишният Климент М. – Кимо, който без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение чай за пушене при условията на опасен рецидив.

Подсъдимият ще отговаря за извършено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Това информира Апелативна прокуратура – Варна.

Климент наел квартира в Шумен, в която придобивал и държал наркотичните вещества. Използвал социалните мрежи, за да „рекламира“ престъпната си дейност. Така квартирата станала сборище на наркозависими, които идвали, поръчвали си необходимата доза, която Климент измервал на електронна везна, плащали и си отивали. За това свидетелства ученик от шуменска гимназия, който често оставал при подсъдимия с преспиване.

Чаят за пушене съдържал амфетамини, ацетон от лакочистител и свидетели по делото разкрили, че след употребата му се чувствали неадекватни. За краткия престой в наетата квартира, собственикът на имота забелязал, че при 27-годишния наемател постоянно идват много и различни хора. На 12 март тази година хазаинът усетил, че от квартирата се носи силна миризма, но не от тютюнев дим, и заявил на Климент да я освободи на следващия ден.

На 13 май в момент, в който изнасял багажа си, дошли полицейски служители. В чантата на Климент били намерени чай за пушене, шишенца лакочистител и няколко грама прахообразна съставка, която се ползвала за направата на наркотичния чай. Иззети били над 20 грама зелена тревиста маса, 0,55 грама амфетамин, електронна везна.

При претърсването на освободената квартира били намерени и иззети шишенца от лакочистител и др. вещи.

Предстои делото срещу 27-годишния Климент М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

 

Подобни

Leave a Comment

six − one =