Официална делегация на Община Върбица посети германския град Дуисбург

Официална делегация на Община Върбица, оглавявана от кмета инж. Мердин Байрям, бе на официално посещение по покана на общинските власти в град Дуисбург, Германия. Заедно с кмета дойдоха и председателят на Общински съвет Кадир Хасан, както и кварталният кмет на “Трошка” Хасан Мустафа. Делегацията взе участие в конференция на тема “Интеграция на изселниците от България и Румъния”.


Кметът направи кратка презентация на културните и исторически дадености на община Върбица, на спецификата на природата и природните дадености на поверената му община.
” …Независимо, че нашите съграждани живеят и работят далече от нас, ние живо се интересуваме и информираме за тях, защото те са неделима част от нашето общество! Нашите хора са нашата гордост, защото са трудолюбиви, любознателни и находчиви! Където и да се намират по света, знам и вярвам, че ще впечатляват с тези си качества! Аз много моля, уважаеми дами и господа представители на властите в Дуисбург , гласът на моите съграждани да бъде чуван и зачитан, защото те са скромни в исканията си и всеотдайни в добронамереността на действията си!” , заяви Мердин Байрям пред участниците и гостите на конференцията.

По-късно той даде интервю за регионалните медии в Дуисбург.

Градоначалникът на малката шуменска община се срещна и с върбичани, живеещи и работещи тук, които от своя страна демонстрираха гостоприемство и отправиха персонални покани към него и придружаващите го лица за лично гостуване в домът им.

Подобни

Leave a Comment

4 × 5 =