Официално стартира санирането на 5 блока в Нови пазар

Кметът Ивайло Камаджиев даде официален старт на санирането на 5 блока в град Нови пазар.

Жилищните сгради се намират на: ул. „Стефан Караджа“ 39; ул.  „Стефан Караджа“ 48; ул. „Цар Освободител“ 16; ул. „Чавдар Войвода“ 2 и на ул. „Бачо Киро“ 2.

При реализацията на проекта се предвижда изпълнението на следните видове енергоспестяващи мерки за подобряване на енергийните характеристики на ограждащите конструкции и елементи: 1. полагане на външна топлинна изолация с дебелина 10 см; 2. подмяна на старата дограма със система от ПЦВ профил и стъклопакет; 3. топлинно изолиране на покрив; 4. топлинно изолиране на пода под подовата конструкция на неотопляемия сутерен и полагане на външна топлинна изолация; 5. основен ремонт на покривната и хидро изолацията; 6. възстановяване и измазване на комини, там където е необходимо; 7. доставка и монтаж на мълниезащитна и заземителна инсталация.

„Хубаво е да се знае, че общо 341 домакинства в 5-те блока, ще реализират за в бъдеще около 30% икономии на електрическа енергия, дърва и други средства за отопляване. Това са близо 1000 души, което изобщо не е малко за нашия град“, заяви кметът Камаджиев.

На събитието присъства и Областният управител на Шумен д-р Стефан Желев.

Дейностите са финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и възлизат на общо 5 139 770 лева.

Подобни

Leave a Comment

eleven − 7 =