Очарователната пианистка Виктория Василенко с концерт на шуменска сцена

Талантливата пианистка Виктория Василенко ще изнесе концерт на сцената на Симфониета – Шумен. Събитието е насрочено за 8-ми февруари от 18:35 часа. Концерт е под диригентството на друга млада и талантлива дама – Калина Василева. Виктория е родена през 1992 в град Бургас, България. Произлиза от семейство на музиканти.

Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София в класа по пиано на проф. Стела Димитрова – Майсторова. Сред безбройните ѝ успехи са спечелването на Голямата награда на фестивала „Клавирните четвъртъци“ в Женева от юли 2017 г., а през 2016 г. тя спечели един от най-трудните конкурси „Джордже Енеску“ в Букурещ като стана единствената българка достигнала до финала, на който срази конкурентите си от Чили и Япония.

Програмата до известна степен повтаря последния концерт на великия Лудвиг ван Бетовен, който се е състоял във Виена преди 210 години. Този четвъртък ще прозвучат две негови новаторски произведения. В Четвъртият концерт за пиано и оркестър солиста дава начало, което се случва за пръв път в историята на жанра, а Симфония № 6 „Пасторална“ е първото програмно произведение и е наречено така, защото композиторът го посвещава на звуците от природата, които чува все по-слабо.

Не пропускайте изявата на Виктория Василенко – очарователна и талантлива пианистка, чиито шеметни успехи прославят България и я нареждат сред най-успешните наши музиканти.

Подобни

Leave a Comment

13 + fourteen =