Пакетирани храни дари шуменска фирма за хора в нужда

Дарение от 400 пакета с храни получи Община Шумен. Те са предназначени за хора в нужда, а благородният жест е на местна фирма, която се занимава с производство на хранителни продукти. Дарението съдържа различни пакетирани храни – макарони, солени бисквити, сладки изделия и ядки.

Първите 170 пакета с храни бяха раздадени днес на потребителите към обществената трапезария в града и на настанените в кризисния център на ул. „Шуменска комуна“ №22. Заедно с безплатния топъл обяд, който хората в затруднено социално положение получават ежедневно, от общината бяха осигурени допълнително козунаци по повод великденските празници и торбички с продукти за лична хигиена във връзка с извънредното положение. Останалите дарени продукти ще бъдат насочени към други общински структури също в помощ на хора в затруднено социално положение.

Като последица от влошената епидемиологична обстановка много хора изпитват затруднения с осигуряването на прехраната си. Затова Община Шумен увеличи броя на потребителите в Домашния социален патронаж с нови 15 души. В тази извънредна ситуация общината обслужва и още 30 души, чакащи да бъдат включени в списъка на обществената трапезария. И двете дейности са изцяло на издръжка на общинския бюджет.

Подобни

Leave a Comment

4 × 2 =