“Паро Никодимов с ЦСКА в сърцето” и среща с шуменските фенове

Големият спортист и треньор на ЦСКА и един от най-добрите дефанзивни халфове за времето си Аспарух Никодимов гостува в РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен, за да представи книгата “С ЦСКА в сърцето”, в която е съавтор и да се срещне с червените запалянковци от града. На събитието присъства и още един от авторите, журналистът Цветан Дерменджиев.

Паро разказа едни от най-интересните случки в неговата кариера като футболист и треньор в ЦСКА. Сподели и своите спомени за легендарните шуменски футболисти Ивайло Киров и Цоньо Василев , които бяха част от отбора.

“Ивайло беше тих, скромен и кротък, но винаги изпълнителен. Цоньо – той беше огън. Гореше в играта си. За него нямаше големи и малки срещи, излизайки на терена даваше всичко от себе си. Беше луда глава – просто гореше…”

В книгата, Паро описва цели епохи и десетки големи личности от най-популярната игра. Разказва досега непознати истории от великите мачове на ЦСКА с Интер, Аякс, Нотингам Форест, Ливърпул и Байерн, както и за големите дербита с Левски.

Аспарух Никодимов остава в историята като треньора, елиминирал с ЦСКА два европейски шампиона – “Нотингам Форест” и “Ливърпул”. В Европа постига рекордните 14 победи, с които остава като номер 1 в историята на най-успешния ни футболен клуб – ЦСКА.

 

 

Подобни

Leave a Comment

3 × four =