Пациент, пожелал анонимност дари 10 000 лева на МБАЛ-Шумен

Благодарен пациент, пожелал анонимност, дари 10 хиляди лева на Комплексния онкологичен център в Шумен. Със сумата е закупен електронож за хирургичното отделение. „Апаратът се използва в хирургичната практика. Той е с висока мощност и прецизност и ще бъде много полезен за хирургичната дейност“, каза управителят на КОЦ- Шумен д-р Свилен Арнаудов.

Продължава дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на нов, трети, линеен ускорител,  за да бъдат обхванати увеличилите се пациенти на  Комплексния онкологичен център в Шумен. Малко над 5 милиона лева са нужни за нов линеен ускорител, припомни д-р Арнаудов.

Постоянно запълнен е капацитетът от 20 легла на COVID-сектора, който бе разкрит в  самостоятелната сграда на Отделението по палиативни грижи със заповед на РЗИ.   При изписване на пациент, веднага се настанява друг, обясни д-р Арнаудов. Той подчерта, че обслужването на пациенти с инфекциозни заболявания е извън обсега на лиценза на Комплексния онкологичен център. В COVID- сектора са командировани 20 процента от работещите в Онкологичния център медици. Изключително трудно е съвместяването на основната дейност на лечебното заведение- грижа за онкологично болни пациенти и обслужването на инфекциозно болни. Прави се всичко възможно да не се пренесе коронавирусна инфекция в основната сграда на КОЦ- Шумен, където се лекуват онкоболни с компрометиран имунитет.

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen − fourteen =