Петър Курумбашев и Явор Дачков на среща с шуменци в четвъртък

Българският евродепутат от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и известния журналист Явор Дачков ще направят среща с гражданите на Шумен на 12 април, от 18:00 часа, в залата на Регионална библиотека „Стоян Чилингиров“, информират от БСП-Шумен. Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България.

По негова инициатива идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г. В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.

През март той получи наградата за евродепутат на годината в категория “Транспорт” по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards. В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ИТРЕ) в момента г-н Курумбашев работи по доклад на тема “Киберсигурност”, като една от главните му “битки” в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н.

Също така той бе докладчик и по ePrivacy – регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинстото.

Подобни

Leave a Comment

eight + 16 =