Пиян шофьор от с. Сини вир изпрати брат си да дава кръвна проба вместо него, измамата е разкрита

Досъдебно производство за представяне на официален документ, издаден за друго лице, е започнато в РУ- Каолиново. Случаят е от 26 януари. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Малко след 21:30 часа в петъчната вечер за проверка в село Тъкач екип, който работил по безопасността на движението спрял водач на лек автомобил Фолксваген “Шаран“ с шуменска регистрация. Зад волана бил Е.И./36г./ от село Сини вир. Водачът бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол.

Показанията му отчели 1,09 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за даване на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново. След като била обработена, в полицейското управление в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на водача. Станало ясно, че водачът  предпочел да даде кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар вместо в Каолиново.

Резултатът, в който имало рязко разминаване на показанията, станал повод да бъде назначена проверка.

В хода й било изяснено, че на същата дата при даване на кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар, А.И./31г./ си послужил с официален документ лична карта, издадена на името на брат му с цел да заблуди дежурния лекар. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от РП- Нови пазар.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − eleven =