Планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“ – 14 и 15 април в Шумен

С „Мемориал Валерий Великов“ по планинско изкачване се открива автомобилния сезон в календара за 2018 година, информират организаторите на ралито. Надпреварата е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и ще се проведе на 14 и 15 април по следното трасе:

Стартът е пред входа на парк „Кьошковете“ през местността „Хижата“ ФИНАЛ – след вила „Пазачница“ в посока паметник „Създатели на българската държава“

Официалното откриване ще се състои на 14 април, събота, пред паметника на Валерий Великов до входа на парк „Кьошковете“ от 12.25ч., а от 13.30ч. започват тренировките в три манша. В неделя, 15 април, стартът на надпреварата е от 10.30ч.

Административният и техническият преглед на автомобилите ще бъде на 14 април, събота, от 07:30 до 11:30ч. в района на сервизния парк на ул. „Раковски“. В дните на ралито се спира движението по трасето на състезанието до 18.00ч. в събота, 14 април, и до 16.00ч. в неделя, 15 април.

И тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават надпреварата след закупуване на входен билет, който важи за двата дни на шампионата. Цената на пропуска е 5 лв. Организаторите призовават зрителите да запазят билетите си, тъй като по време на награждаването ще има томбола с 5 награди по 100 лв.

От общинската администрация призовават гражданите да не паркират на територията на сервизния парк по ул. „Раковски“ и на паркинга на естествения шикан на хижата. За целта организаторите са предвидили паркинги извън трасето: северното платно на бул. „Симеон Велики“ след „Томбул джамия“, местността „Хижата“ срещу хотела на ДАП и по пътя от „Гроба на курсистите“ към финала на състезанието.

В събота и неделя за улеснение на гражданите от фирмата „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД е осигурен автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.

 

Подобни

Leave a Comment

5 × 4 =