Подписаха новия ОКТД за Нови пазар – повече пари за облекло и за квалификация на учителите

Днес бе подписан Общинския колективен трудов договор в системата на училищното и предучилищното образование в Община Нови пазар. ОКТД урежда трудовите и осигурителните отношения на близо 400 души – учители, служители в Центрове за личностно развитие, както и на непедагогическия персонал.

„Успяхме да договорим с 10 лева повече за представително облекло на учителите, които членуват в синдикалните и работодателски организации. Средствата за професионална квалификация също се вдигат. Мога да кажа, че преговорите преминаха много гладко и конструктивно. Почти във всичките ни договорености успяхме да постигнем надграждане“, каза за СтрелаБГ  Радостин Павлов, общински координатор на КНСБ за Нови пазар и Каспичан.

Документът е подписан от: кмета на Нови пазар Ивайло Камаджиев; Румяна Костова – общински председател на СБУ; Росица Димитрова – общински председател на НУС; Добрин Иванов – председател на СРСНПБ; Радостин Павлов – общински координатор на КНСБ.

Общинският колективен трудов договор се сключва за срок от две години. Утре ще бъде вписан в Инспекцията по труда.

Припомняме, че в Колективния трудов договор, подписан от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и от представителите на учителските синдикати, е заложено от 1 януари 2019 г. минималната учителска заплата да стане 920 лева, а минималната директорска – 1140 лева.

Подобни

Leave a Comment

1 × three =